Beveilig je website

Het is wettelijk verplicht om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Voorkom boetes, teruglopende bezoekersaantallen en potentiële imagoschade, en verzeker jezelf van een veilige, en dus succesvolle, website met een SSL-certificaat. Onderstaande prijzen zijn excl. btw.

Positive SSL

29 / Jaar
Certificaat bestellen
 • Veilige https verbinding
 • Slotje in adresbalk
 • 256 bit encryptie
 • Domeincontrole
 • Levertijd: binnen 2 werkdagen
 • Certificaat bestellen

EV SSL

129 / Jaar
Certificaat bestellen
 • Veilige https verbinding
 • Groene bedrijfsnaam in adresbalk
 • 256 bit encryptie
 • Uitgebreide controle (o.a. KvK)
 • Levertijd: 3-5 werkdagen
 • Certificaat bestellen

MEER WETEN OVER SSL

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL Certificaat is een identiteitskaart voor je website en een duidelijk signaal aan je bezoekers dat de verbinding met de website versleuteld en dus beveiligd is. SSL (Secure Sockets Layer)* is de naam voor een encryptie-protocol dat het mogelijk maakt om communicatie op internet te beveiligen. Door middel van een complexe versleuteling van de verzonden gegevens kan zowel de authenticiteit van een website, als de veiligheid van de verbinding waarover de gegevens worden verzonden gewaarborgd. Met andere woorden, een website mét SSL verbinding is gegarandeerd van wie een bezoeker denkt dat deze is, en de communicatie met de website, wanneer er gegevens worden verzonden, kan niet worden afgeluisterd. Websitebezoekers herkennen een website met SSL verbinding aan het gesloten slotje in de adresbalk van de browser en https:// voor een webadres, en voor een SSL verbinding is een SSL certificaat nodig dat verstrekt is aan één specifieke website. De browser geeft dus altijd aan dat de communicatie veilig en versleuteld is, maar ook dat de bezoeker alle relevante informatie over de eigenaar van de het certificaat op kan vragen, om zeker te weten dat de vertrouwelijke informatie naar de juiste ontvanger gaat.

Wanneer verplicht?

Wanneer je je bezoekers persoonsgegevens via je website laat versturen is een SSL beveiliging noodzakelijk. Dus wanneer je gebruik maakt van de Webshop module of een contactformulier op je website.

Meer omzet

Consumenten op het internet zijn zich steeds bewuster van de online veiligheidsrisico's en kiezen voor aangetoonde betrouwbaarheid. Een SSL certificaat toont website bezoekers dat je veiligheid en integriteit serieus neemt.

Gegarandeerde veiligheid

Met de SSL certificaten ben je er zeker van de dat de gegevens die er tussen je website en je bezoekers worden uitgewisseld niet kunnen worden afgeluisterd en misbruikt. Belangrijk voor jou, van cruciaal belang voor je klanten.

Welk certificaat heb ik nodig?

Met het voordelige SSL certificaat van 29 euro per jaar voldoe je aan alle wettelijke eisen. Als je nog meer veiligheid wil uitstralen dan kies je voor een EV SSL Certificaat. Bezoekers zien dan je bedrijfsnaam in groene letters in de adresbalk. Voorbeeld: kijk maar in de adresbalk van deze site: www.novosite.nl
Voor een EV SSL certificaat is inschrijving bij KvK noodzakelijk.

Wij regelen de installatie

Het installeren van een SSL certificaat kost je geen enkele moeite. Na je bestelling installeert Novosite het certificaat en je bent vanaf dat moment direct beveiligd en gecertificeerd. Als je een sitebuilder pakket hebt dan doen we hierop de nodige aanpassingen om de site geschikt te maken voor SSL/HTTPS.

Neem geen risico

Een SSL certificaat voorkomt veel onverwachte kosten als gevolg van schade die je zelf of, nog erger, je klanten oplopen door onbeveiligde en onbetrouwbare interactie en verbindingen. Naast de schade waar je zelf voor opdraait, kun je ook aansprakelijk gesteld worden voor de schade die je je klanten berokkend. Daarnaast kun jein sommige gevallen beboet worden wanneer je op cruciale momenten niet in kunt staan voor de veiligheid van de gegevens of de privacy van je klanten.

Voorkom boetes

Dat de overheid de veiligheid van internetgebruikers serieus neemt blijkt uit het feit dat het niet naleven van de opgestelde regels streng wordt bestraft. Het CBP ziet er nauwlettend op toe dat de wetgeving ten aanzien van de beveiliging van het verzenden van informatie via websites wordt nageleefd en is gerechtigd om boetes uit te schrijven die kunnen oplopen tot wel €4500,-. Alhoewel dit stevige bedragen zijn, staan de kosten van de eventuele boetes in schril contrast met de schade die de bedrijven achter de websites oplopen wanneer deze als onbetrouwbaar en onveilig te boek komen te staan..

Hoe bestel ik mijn SSL Certificaat?

Stuur een e-mail naar sales@novosite.nl en geef aan welk certificaat je wil laten installeren. Geef ook aan om welke domeinnaam het gaat. Wij sturen je vervolgens een bestel-link. Na betaling wordt het certificaat besteld en geinstalleerd. Bij een EV SSL duurt de installatie langer vanwege de uitgebreide controle van je bedrijfsgegevens. Je kan ook bestellen via de online Helpdesk.

Vragen over SSL? Neem contact op!